ValintG 2011.04.04. 20:27

+1 a Google-nak

A +1 gomb, a találati listák linkjei mellett fog megjelenni, de csak a bejelentkezett felhasználóknak (szükségünk lesz egy gmail-re, ha szeretnénk élni az értékelés lehetőségével).

A Google nem csak közösségi funkciónak szánja ezt az újítást, hanem felveszi a rangsorolási szempontjai közé is. Minél többen +1-eznek egy oldalt, annál előrébb kerülhet az adott honlap. Természetesen ez azért nem lesz ilyen egyszerű, hisz a Google is tudja hogy lesznek olyanok, akik inkább +1-re fordítják majd az idejüket, ahelyett, hogy felhasználó barát tartalmat és oldalt készítenénk.

Nemcsak a találati listák elemeit plusszolhatjuk, hanem a Google Adwords hirdetéseket is.

A Google +1 funkciója hasonló lesz a Facebook lájkolásához, azaz ha +1-et adunk egy oldalhoz, akkor azt ismerőseink is látni fogják, így amolyan ajánlásként fog majd működni.

Jelenleg még nem elérhető ez a funkció, azonban jelentkezni lehet a béta tesztre.

Mindenképpen egy érdekes újítás lesz, SEO szempontból meg egy új kihívás lehet.

A bejegyzés trackback címe:

https://kereso-marketing.blog.hu/api/trackback/id/tr72799933

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása