Google +

Biztos mindenki hallott már a Google legújabb fejlesztéséről, a Google+-ról.

Azt is egészen biztosra veszem, hogy sokaknak már van fiókja is. A kérdés csak az, hogy miért kellene ezt használni a többi közösségi oldal helyett és egyáltalán versenyképes lesz-e?

 

Google+ VS Facebook

A Google nagy fába vágta fejszéjét, hisz egy olyan közösségi oldallal akar harcolni, mely már évek óta az elsők között van. A Facebooknak több mint 750 millió aktív felhasználója van, akik közül 375 millióan naponta belépnek az oldalra, hogy megnézzék a legfrissebb híreket vagy, hogy csevegjenek barátaikkal.

Google+ használhatóság

A Google-nál igyekeztek az eddigi közösségi oldalakhoz (Facebook) hasonló kinézetet készíteni, hogy a felhasználóknak, ne nagyon kelljen törni a fejüket a Google + használatakor.

Szerencsére azonban számos dologban különbözik a Google + (például: ismerősi körök létrehozása) a Facebooktól. Az újítások, új fejlesztések eleinte akár el is rettenthetik a leendő felhasználókat, hisz, ha nem találják meg rövid időn belül, amit keresnek, akkor visszatérhetnek a már jól megszokott közösségi oldalakhoz.

Véleményem szerint a Google+-on még jól látszik, hogy nincs kész teljesen (legalábbis remélem, hogy nem így fog kinézni). Számos dolog nehezen található meg benne és nehéz elkülöníteni az oldal egyes részeit. A túl nagy fehérség valószínűleg maradni fog, hisz nemrég ugyanezt a fehér külsőt kapta meg a Google Docs is.

Azt kell, hogy mondjam, hogy ez így még karcsú. Akik megszokták a Facebook adta sok lehetőséget, játékokat, alkalmazásokat, azok nagyot fognak csalódni a Google Plus-ban.

Minek még egy?

A Google+ rendelkezik egy-két jó fejlesztéssel, többek között a kör készítéssel (mást nagyon nem találtam, de bízzunk abban, hogy több is van), ami miatt mindenképpen érdemes kipróbálni. Azonban a kérdés az, hogy egy-két újítás elég-e ahhoz, hogy egy új közösségi szájt megváltsa a világot?

Szükségünk van-e egy újabb felületre, ahol ugyanazokat tehetjük, mint a többiben? Ugyanazokat a barátokat, ismerősöket láthatjuk, csak más köntösben.

Google+ SEO értéke

A Google+ még értéktelen. A Facebook 750 milliós felhasználói táborától még elég messze van, így nem éri meg rajta hirdetni sem és brend értéke sincs még.

Később mindenféleképpen jó lehet, hiszen a Google jelenleg is nézi a közösségi aktivitást a rangsorolásnál és egyes pletykák szerint, minden közösségi tényezőt ki fognak váltani a Google+-szal és a Google +1-gyel. Utóbbi már rangsorolási szempont mind az organikus, mind pedig az Adwords hirdetések között.

A Google Plus jövője

Vélhetően a Google+ nem fog elveszni a mélyben, hisz van pénz a Facebook ellen folytatott harcra. Mindenesetre a Facebooknak még nem kell félnie attól, hogy a Google Plus megelőzi majd a közeljövőben.

A bejegyzés trackback címe:

https://kereso-marketing.blog.hu/api/trackback/id/tr593072010

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása