Youtube

A Youtube mára a leglátogatottabb oldalak közé nőtte ki magát. A Gemius 2010 áprilisi adatai alapján (lenti ábra) a Youtube a 2. legnagyobb volt a látogatottságot tekintve. Természetesen azóta sokat változott a világ, az Iwiw sem a második, de azt biztosan kijelenthetjük, hogy egyike a leglátogatottabb oldalaknak.

youtube-latogatok.JPG

A Youtube nemcsak egy egyszerű videómegosztó oldal, hanem egy közösségi site is. Feltölthetünk különféle tartalmakat, kommentelhetünk, csatornákat készíthetünk, stb.

Mérete és közösségi lehetősége miatt, jó ha tudjuk, hogy melyek a legnépszerűbb tartalmak (videók). Ebben ad értékes információt a következő eszköz.

Youtube Trends Dashboard

youtube-trends-dashboard.JPGA Youtube Trends Dashboard egy olyan Google eszköz, melyben megnézhetjük az elmúlt 24 óra 10 legnépszerűbb videóját.

A videókat országonkénti, nemenkénti és életkoronkénti bontásban is megtekinthetjük, sőt akár össze is hasonlíthatjuk azokat.

A TOP videókat kilistázhatjuk nézettség vagy megosztás szerint is.

Miért jó ez nekünk?

Most, hogy elindult kishazánkban is TrueView hirdetés, jó ha tudjuk, hogy milyen videó tartalmak mellett érdemes hirdetnünk. Mik azok a tartalmak vagy tartalom típusok, melyek nagy forgalmat generálnak.

A későbbiekben szó lesz majd az új Youtube-os TrueView hirdetésekről is, addig is jó szórakozást a Youtube Trends Dashboarddal!

A bejegyzés trackback címe:

https://kereso-marketing.blog.hu/api/trackback/id/tr774314993

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása