Sokaknak teljesen új dolgok lehetnek ezek, de vannak akik nagyon is jól ismerik az oldal ezen elemeit.

A Meta elemek olyan szöveges kódrészletek, melyek az oldal különböző tulajdonságait írják le a HTML fájlban, melyek közül csak pár látható a felhasználók által.

Meta Title

A Meta Title az oldal címét foglalja magában, mellyel a látogató akkor találkozhat, ha megnyit egy oldalt. A cím a böngésző bal felső sarkában látható. Fontos, hogy rendesen kitöltsük, hisz ha mentünk egy honlapot a könyvjelzők közé, akkor a Title elem szolgál majd címként. Olyan címet adjunk, amiről a látogató esetleg később is visszatalál az oldalunkra.

Ez az elem nemcsak a látogatóknak, de a böngészőknek is fontos, így jó, ha kulcsszavakat is tartalmaz.

Túl hosszú címet nem célszerű megadni (max 71 karakter), mert a találati oldalon csak ennyit jelenít meg a Google.

Ha a látogató által keresett szó szerepel a címben, akkor az félkövér kiemelést kap a találati oldalon.

Meta Description

A Meta Description (oldal leírása) sokáig szintén fontos volt mind a keresőknek, mind pedig a látogatóknak. Azonban mára változott a helyzet. A Google bejelentése szerint, kivették már a rangsorolási szempontok közül, így hiába is tömködjük tele, nem érünk vele semmit.

Akkor most jöhet a kérdés, hogy miért éri meg? Az oldal leírása a találati oldalakon is megjelenik, így a netezők segítségéül szolgálhat a választáskor. Ezért már megéri minden oldalhoz egyedi Meta Description szöveget készíteni.

Itt is figyeljünk a leírás hosszára, hisz a Google csak 156 karakternyit jelenít meg a találati oldalon!

Ha a Meta Description-ben szerepel a látogató által keresett szó, akkor azt a böngészők félkövéren kiemelik a találati oldalon.

Meta Keywords

A Meta Keywords elemet (kulcsszavak) már rég nem használja a Google, hisz régebben a weblap készítők, tulajdonosok olyan szavakat is beleírtak, amiket az oldal nem is tartalmazott. Ennek eredménye az lett, hogy az oldal olyan szavakra is előre tudott kerülni, amik nem is szerepeltek az oldalon.

Ha ki szeretnénk hagyni egy Meta elemet, akkor ez az.

A bejegyzés trackback címe:

https://kereso-marketing.blog.hu/api/trackback/id/tr212860464

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása