Az első tanácsom, hogy légy türelmes! Sokan gondolják, hogy a SEO-val pár nap alatt elérik azt, amit az elmúlt este megálmodtak. Sajnos ez nincs így.

Miért kerül sok időbe?

Mert az új oldalak indexelése, linképítése mind mind időbe kerül.

Indexelés

Hiába készítünk el egy oldalt egyik nap, nem biztos, hogy a kereső motorok robotjai pont aznap, vagy másnap keresik fel honlapunkat. Előfordulhat, hogy napokba, akár hetekbe is belekerül, míg egy új oldalunkat beindexelik a keresők.

Linképítés

Minőségi linkek nem teremnek minden link mögött. Nagyon sokat kell küzdenünk azért, hogy a legjobb helyeket megtaláljuk. Manapság sok linkgyűjtemény tulajdonos csak egyedi szövegű beküldött oldalakat vesz fel. Gondoljunk bele, hogy mennyi egyedi szöveget kell megírni, hogy megfelelő mennyiségű linkünk legyen egy weboldalhoz.

Itt jön képbe újra az indexelés, hisz a feltett linkeket sem biztos, hogy azonnal felfedezik a kereső motorok.

Vannak azonnal látható SEO eredmények?

Természetesen vannak olyan kulcsszavak, kulcskifejezések, melyekre rövid időn belül eredményt lehet elérni. Ezek vagy a long tailek vagy valamilyen speciális szavak. A long tailek olyan kifejezések, melyek több szóbál állnak, így könnyebb rájuk optimalizálni, de pontosságuk miatt így keresettségük is alacsonyabb. Ugyanez ez igaz egy-egy ágazat speciális szavára is.

Ezekre hamar feljöhetünk akár az első oldalra is. A nehezebb szavaknál is lehetnek kisebb eredmények, például a 240. helyről feljövünk a 86. helyre. Minél közelebb vagyunk az első helyhez, annál nehezebb lesz előrébb kerülni.

A nehezebb kulcsszavaknál számítanunk kell arra is, hogy akár évekig is eltarthat, amíg az első oldal környékére kerülünk, nem is beszélve arról, hogy a versenytársaink is szeretnének előrébb kerülni.

A bejegyzés trackback címe:

https://kereso-marketing.blog.hu/api/trackback/id/tr12771593

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása