Youtube videó hirdetések

A Youtube-on eddig is hirdethettünk csak úgy, mint a Google Tartalmi Hálózat egyéb webhelyein. Márciusban azonban a magyar Youtube bevezetésével egyidejűleg a videó hirdetések is elérhetővé váltak. Ezeket a videó hirdetéseket TrueView-ként találhatjuk meg a Youtube oldalán.

TrueView

Miért TrueView? Maga az elnevezés a "true" és a "view" szavakból áll. A "true" igazi, valós jelentéssel bír, míg a "view" megtekintésként fordítható le. Ezekből összeáll a magyar "valós megtekintés" kifejezés, mely arra utal, hogy csak a videók megtekintése után kell fizetni.

youtube-trueview.JPG

Nézzük is az új hirdetéseket!

Instream hirdetések

Az Instream hirdetések a videókban jelenhetnek meg (pl.: előtte, utána) mind a Youtube-on, mind pedig a tartalmi hálózaton. Ezeknél a hirdetéseknél két fizetési típus van:

  • ha a hirdetés 30 másodpercnél rövidebb - teljes megtekintés után kell fizetni
  • ha a hirdetés 30 másodpercél hosszabb - 30 másodperc megtekintése után kell fizetni

youtube-trueview-instream.JPG

Az Instream videó hirdetésekből 5 másodpercet kötelező megnézni, utána a felhasználó döntheti el, hogy szeretné-e tovább nézni vagy sem.

Insearch hirdetések

Az Insearch hirdetések a Youtube-os keresések és a Google-ban a videókeresések mellett jelenhetnek meg. A hirdetések a videó oldalára vagy a felhasználó csatorna oldalára vihetnek.

youtube-trueview-insearch.JPG

Az Instreammel ellentétben itt a videó elindítása után kell fizetni.

Inslate hirdetések

Az Inslate hirdetések választható hirdetések. Minden 10 percnél hosszabb videó előtt megjelenik 3 hirdetés, amik közül egy kiválasztható. A felhasználónak itt olyan lehetősége van, hogy vagy választ 1-et a 3 hirdetés közül vagy a videó közben néz meg véletlenszerű hirdetéseket.

youtube-trueview-inslate.JPG

A hirdetőknek itt is a videó elindítása után kell fizetni.

Indisplay hirdetések

Ezek a hirdetések Insearch-höz hasonlóan a videó oldalára vagy a csatorna oldalra vezetik a látogatót. Az Indisplay hirdetések a Youtube-on és a tartalmi hálózat oldalain jelenhetnek meg. Ez esetben is a csak a videó elindítása után kell fizetni.

A bejegyzés trackback címe:

https://kereso-marketing.blog.hu/api/trackback/id/tr494346452

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása