Konverzió

bevasarlokocsi.jpgAki kicsit is ismeri a Google Adwords-öt, annak ismerős lehet a címben említett két konverzió típus, de vajon tudjuk-e azt, hogy mikor melyiket kell nézni?

Azoknak, akik nem tudnák miről van szó reményeim szerint a blog elolvasása után már világos lesz, hogy mi fán terem a konverzió.

Konverzióról akkor beszélünk, ha egy látogató számunkra fontos tevékenységet hajt végre honlapunkon. A konverzió lehet egy kulcsfontosságú oldal megtekintése, hírlevél feliratkozás vagy egy termék megvásárlása.

Ahhoz, hogy konverziót tudjunk mérni, el kell helyezni egy konverziós kódot a mérendő oldal forráskódjába. Az alap konverziós kód az alábbiak szerint néz ki (ezt a kódot senki ne másolja be az oldalába, mert minden egyes kódot egyénileg kell elkészíteni az Adwords felületén):

<!-- Google kód konverziós oldalhoz - vásárlás -->
<script language="JavaScript"> <!--
var google_conversion_id = 1234567890;
var google_conversion_language = "hu_HU";
var google_conversion_format = "1";
var google_conversion_color = "666666";
if (1) {
var google_conversion_value = 1;
}
var google_conversion_label = "Vásárlás";
//--> </script>
<script language="JavaScript"
src="http://www.googleadservices.com/pagead/conversion.js">
</script>
<noscript>
<img height=1 width=1 border=0
src="http://www.googleadservices.com/pagead/conversion/1234567890/?value=1&label=Purchase&script=0">
</noscript>

A konverziók oszlopot az Adwords rendszer alapból nem mutatja, így ezeket az alábbi ábra alapján tudjuk láthatóvá tenni:

konverzio-oszlop-beallitas.JPG

Konverzió típusok

Most, hogy tudjuk mik is azok a konverziók és hogyan mérhetjük őket, ismerjük meg a fajtáit.

Kattintásonként 1

Az Adwords-ben minden olyan kattintás konverziónak számít, ahol a kattintás és a vásárlás (hírlevél feliratkozás, stb) között maximum 30 nap telt el. Ha ezen időszak során egy személytől több konverzió is érkezett, a rendszer akkor is csak 1-et fog konverziónak értékelni.

Kattintásonként több

A kattintásonként 1 konverzióhoz hasonlóan itt is maximum 30 nap telhet el a kattintás és a cselekvés között. Azonban, ha a 30 nap alatt több konverzió is érkezett egy személytől, akkor a rendszer nem egy, hanem az adott személytől származó összes konverziót méri.

Melyiket nézzem?

Az, hogy melyik fontos, teljesen honlap függő. Egy webáruház tulajdonosnak teljesebb képet kap, ha a kattintásonként több konverziókat figyeli, hisz neki az eredmény szempontjából teljesen mindegy, hogy ki hányszor vásárol. Neki az az eredmény, ha minél több terméket tud értékesíteni, így az e-kereskedelemmel foglalkozó cégeknek ajánlott, ha ezt a konverzió típust követik figyelemmel.

A kattintásonként 1 konverziót olyan esetekben kell figyelni, amikor fontos az, hogy egy személy hány konverziót hajtott végre. Ez például fontos a hírlevél feliratkozásoknál, az ajánlatkéréseknél.

Jó, ha tudod:

  • Akár 30 különféle konverziót is beállíthatsz
  • Konverzió megjelenése az Adwords felületen akár 24 órát is igényelhet
  • A konverzió mérést bármikor kikapcsolhatod (törlés)

A bejegyzés trackback címe:

https://kereso-marketing.blog.hu/api/trackback/id/tr974329067

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása