A Maya jóslat

Számtalan alkalommal megjósolták már a világvégét, de mindezidáig sikertelenül. Számomra a legemlékezetesebb a 1999-es teljes napfogyatkozás volt, ami szintén nagy port kavart. Pár éve újabb világvége elmélet látott napvilágot, mely a maya naptárra hivatkozott.

Ennek igazságtartalmát nem célom vitatni, sem alátámasztani, azonban szeretném bemutatni, hogy hogyan kerestek / kerestünk a világvégére 2012 és a world ending 2012 kifejezésekre. Ehhez a Google Insights eszközt hívtam segítségül.

World Ending 2012

world-ending-2012.jpg

A fenti ábrán jól láthatjuk, hogy voltak olyanok, akik már 2006 végén tudtak valamit a világvégéről, vagy csak tudni véltek. 2011 végén és 2012 elején egyre többen kerestek erre a kifejezésre, hogy megtudják vajon tényleg véget ér-e földi pályafutásunk avagy sem.

Világvége 2012

vilag-vege-2012.jpg

Kijelenthetjük, hogy Mi magyarok kevésbé félünk a világvégétől, mint az angol anyanyelvű népek, vagy csak kevésbé foglalkoztat minket (mindenki döntse el maga, hogy melyik állítás igaz rá). A legnagyobb kiugrás a 2012 filmmel hozható kapcsolatba, hisz pontosan 2009 novemberében jelent meg hazánkban is a film.

Tudjuk, hogy bátor nemzet a miénk, de mégis felvetődött bennem a kérdés, hogy Magyarország mely régióját foglalkoztatja a leginkább a világvége a gondolata. A Google Insights programmal erre is választ kaphatunk!

megyei-vilag-vege.jpg

Az alábbi ábrán a világvége 2012 keresettsége látható 2004-től napjainkig. A leginkább Szabolcs-Szatmár-Bereg megye lakosait foglalkoztatta, míg második helyen Komárom-Esztergom lakosai végeztek.

A fenti grafikonokon szereplő számok azt mutatják meg, hogy hányszor írtak be egy adott kifejezést a Google-on az időtartomány során elvégzett összes kereséshez képest. Forrás

A bejegyzés trackback címe:

https://kereso-marketing.blog.hu/api/trackback/id/tr164175455

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása