A kulcsszavak

Kulcsszavakra szükségünk van a kereső optimalizálásnál és az Adwords kampányok felállításánál is. Mind a két esetben tudnunk kell, hogy a látogatók milyen szavakra, kifejezésekre keresnek, így mire éri meg optimalizálni az oldalt vagy milyen szavakra költsük a pénzüket egy kampány során.

kulcsszavak.jpg

Az 5 tipp

Nézzük is a tippeket!

Google Analytics

Biztos mindenki hallott már a Google Analyticsról. Ez egy ingyenes analitikai program, aminek a segítségével rengeteg hasznos információt megtudhatunk honlapunk látogatóiról. Az egyik ilyen hasznos információ, hogy milyen szavakra találtak el oldalunkra. Sok esetben olyan szavakat, kifejezéseket is találhatunk, amikre nem is gondoltunk volna. Ez a funkciót az Analyticsen belül a Forgalmi források / Források / Keresés / Organikus menüponton belül érhetjük el.

ga-kulcsszo-organikus.jpg

Google Adwords Keywords Selection Tool

Ezt az eszközt két lehetséges módon is elérhetjük. Megtalálhatjuk az Adwords fiókon belül az Eszközök és elemzés Kulcsszóválasztó eszköz alatt, de megtaláljuk külső eszközként is. A különbség annyi, hogy belső eszközként használva jóval több információt ad, mint bejelentkezés nélkül.

kulcsszovalaszto-eszkoz.jpg

Az eszköz használta rém egyszerű, csak meg kell adnunk egy kulcsszót vagy egy honlap URL címét és máris kulcsszó javaslatokat kapunk, amik kapcsolódnak az általunk megadott szavakhoz (URL-hez).

Ki a célcsoport?

Ez egy nagyon fontos dolog, amit sokszor elfelejtenek a honlap tulajdonosok. Teljesen más szavakat kell használnunk, ha szakértőknek vagy ha laikusoknak szeretnénk eladni valamit.

Adwords kampány

Ha már futtattál Adwords kampányt (általános vagy kifejezés egyezésű szavak esetében), akkor meg tudod nézni, hogy az adott kulcsszó milyen egyéb kapcsolataira érkeztek látogatók az oldaladra. Ezt meg tudod nézni a Kulcsszavak fülön a Keresési kifejezések megjelenítése menüpont alatt. Itt ki tudod választani, hogy csak a bejelölt kulcsszavak, vagy az összesnél szeretnéd-e ezt látni.

adwords-keresesi-kifejezesek.jpg

Google keresési javaslatok

Hogyha elkezdjük begépelni a keresési mezőbe a keresendő szavakat, a Google automatikusan feldob pár javasolt kulcsszót, amiket mi is használhatunk kulcsszóként.

keresesi-javaslat.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://kereso-marketing.blog.hu/api/trackback/id/tr574096267

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása