Hirdetésütezemés eszköz

Ha a Minden online kampánynézetben vagyunk, majd rákattintunk a Beállítások fülre, akkor a táblázat végén láthatjuk, hogy hirdetéseink a nap folyamán hány %-ban jelennek meg (itt vagy %-os számot látunk vagy Hirdetések megjelenítése minden napon és órában).

hirdetes-utemezes-minden-online-kampany.jpg

Ha rá kattintunk %-os arányra, akkor lehetőségünk lesz beállítani, hogy mikor szeretnénk, ha hirdetéseink megjelennének. Célszerű átállítani 24 órás táblázatra, hogy könnyebben tudjuk beállítani a hirdetések megjelenítését.

hirdetes-utemezes-beallitas.jpg

Ha rákattintunk az Időtartam alatti Egész nap megjelennek a hirdetések feliratra, akkor ténylegesen a beállítások felületre jutunk.

hirdetes-utemezes-beallitas-1.jpg

Itt akár több időintervallumot is megadhatunk (Újabb időtartam hozzáadása), vagy akár az adott napra vonatkozó beállításainkat másolhatjuk az egész hétre vagy csak a munkanapokra.

Optimalizálás

Most, hogy tudjuk, hogyan működik a Hirdetésütemezés eszköz, érdemes megnézni a kampányainkat, hogy a nap óráiban hogyan teljesítenek. Ezt a Dimenziók fülön tudjuk megnézni. Alaphelyzetben Napokra lebontva láthatjuk a kampányunk/hirdetéscsoportunk teljesítményét, de ezt az Idő menüben átállíthatjuk órára.

Célszerű azt az oszlopot nézni, ami nekünk fontos (CTR, kattintás, konverzió, stb). Mikor megnézzük a Dimenziókat, ne csak egy napot vizsgáljunk Célszerű minél tágabb időintervallumot, hogy megfelelő mennyiségű adat álljon a rendelkezésünkre.

Ha megtaláltuk azokat az időpontokat, amik nem úgy teljesítenek, mint ami mi szeretnénk, már le is állíthatjuk a Hirdetésütemezésnél.

Fontos, hogy a hirdetésütemezést csak kampány szinten állíthatjuk be!

A bejegyzés trackback címe:

https://kereso-marketing.blog.hu/api/trackback/id/tr123967781

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása