A kulcsszavas domain jelenleg nagy erőt képvisel, azt hiszem ebben megegyezhetünk. A kérdés csak az, hogy meddig.

Kulcsszavas domain ereje csökkenőben?

A SEOmoz-nál már szokás, hogy évente feltérképezzék, hogy a SEO egyes elemei milyen erővel bírnak. Több mint 10,000 minta alapján vizsgálódnak a google.com-on, ami miatt azért kétséggel kell fogadni az eredményeket. Ha a számok nem is, de a tendenciák azonban jól látszódnak.

Az adatokat korrelációs számokban ábrázolják, ami -1 és +1 közé eshet. Minél magasabb a szám, annál nagyobb a valószínűsége, hogy a rangsoroláshoz valamilyen kapcsolat fűzi az adott mutatót, de ez nem jelenti azt, hogy van is kapcsolat!

Nézzük is a táblázatot egy kis magyarázattal.

 

  Az elmúlt évben a kulcsszavas domain korrelációs mutatója 0,38 volt, míg ebben az évben csak 0,22. Ezt azt jelenti, hogy csökkenni látszik a kulcsszavas domain jelentősége. Ez a megkérdezett szakembereket egyáltalán nem lepte meg.

Jelenleg még nagy erőt képviselnek a kulcsszavas domain címek, hisz Magyarországon is sok erős kulcsszóra kulcsszavas domain címek találhatóak a Google első találati oldalán.

Szintén fontosnak találtatott, hogy a kulcsszó szerepeljen a domain névben. Ez például lehet a következő: kulcsszóABC.hu.

A harmadik, amit megvizsgáltak, hogy aldomain-es megoldásnál, a kulcsszó szerepeljen vagy a domain címben vagy pedig az aldomain-ben (abc.kulcsszó.hu, kulcsszó.abc.hu).

A jövő

A Google rendszere egyre kifinomultabb, így a jövőben várhatóan ki tudja majd szűrni, hogy a domain SEO miatt, vagy a cég neve miatt tartalmazza-e a kulcsszót. Manapság azonban az látszik, hogy a Google minden eszközzel megpróbálja kiirtani a spam-et a webről (Google Panda / Farmer), így sokan azt várják, hogy a kulcsszavas domain hamar a múlté lesz.

A bejegyzés trackback címe:

https://kereso-marketing.blog.hu/api/trackback/id/tr983091169

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása